10 motive sa mananci carne de vita

Articol scris vineri, 30 octombrie 2015, de catre Delia Onofrei

10 motive sa mananci carne de vita

Cele mai noi trenduri in culturism sunt dietele fara carbohidrati pentru definire, si inlocuirea carnii de pui sau peste cu vita. Probabil ca vechii culturisti, precum Arnold Schwarzenegger sau Franco Columbu sunt amuzati de noile “descoperiri” de pe scena culturismului actual, ei mancand carne de vita in cantitati uriase in zilele lor de glorie, cu mult inainte ca stiinta sa confirme ceea ce se dovedise deja empiric: pentru rezultatele cele mai bune trebuie sa incluzi carnea de vita la una sau doua mese din zi.

Daca ai nevoie de mai multe argumente ca mancatul de carne de vita pune ceva carne pe tine, iata 10:

1) Carnea de vita contine creatina

Carnea de vita este eficienta in a construi masa musculara si forta pentru ca are un continut mai ridicat de creatina decat orice alt aliment. Creatina este sursa de energie a muschilor pentru primele secunde dintr-un exercitiu cu greutati. Si iti permite sa te antrenezi mai mult timp si mai intens prin alimentarea rezervelor de adenozin trifosfat (ATP).

2) Carnea de vita contine carnitina

Pestele si puiul sunt extrem de sarace atat in creatina cat si in carnitina. Vita, de cealalta parte, este plina cu amandoua. Carnitina sustine metabolismul normal al grasimilor, poate duce indirect la cresterea secretiei de testosteron si sustine si metabolizarea aminoacizilor cu lanturi ramificate (BCAA), cei mai importranti aminoacizi pentru un culturist.

3) Carnea de vita contine potasiu si proteine

Potasiul este un mineral care lipseste din dieta multor culturisti. Nivele scazute de potasiu duc la incetinirea sintezei proteinelor, precum si la incetinirea producerii hormonului de crestere si a IGF-1 (ambii hormoni foarte anabolici). Vita este si foarte bogata in proteine de calitate. O friptura de vita de 150 grame are in medie 22 de grame de proteine de cea mai buna calitate.

4) Carnea de vita contine alanina

Alanina este un aminoacid care este intrebuintat pentru a crea zaharuri din proteinele provenite din alimente. Daca urmezi o dieta saraca in carbohidrati alanina te salveaza, furnizand muschilor energia necesara pentru antrenamente. Frumusetea alaninei este ca protejeaza muschii de a fi descompusi si folositi pentru energie.

5) Carnea de vita este o sursa saraca in grasimi si plina de CLA

Anumite sorturi de vita sunt sarace in grasimi. De exemplu, vrabioara (mai ales cea anterioara) are un nivel de grasimi comparabil cu pieptul de pui fara piele. Mai puneti la socoteala si faptul ca vita este plina de acid linoleic conjugat (CLA), un antioxidant puternic, care combate catabolismul (descompunerea tesutului muscular) in timpul antrenamentelor dure. Mai mult, CLA impiedica depunerea excesiva a grasimilor pe abdomen si coapse.

6) Carnea de vita contine fier

Fierul este un mineral care se gaseste in sange, si abunda in carnea de vita. Exact invers sta treaba cu carnea de pui si curcan.

7) Carnea de vita contine zinc si magneziu

Zincul este un alt mineral antioxidant care contribuie la sinteza proteinelor si cresterea masei musculare. Ca si glutamina si vitamina B6, zincul intareste sistemul imunitar. Magneziul sustine sinteza proteinelor, creste forta musculara si imbunatateste eficienta productiei de insulina, principalul hormon anabolic al organismului.

8) Carnea de vita contine vitamina B6

Cu cat consumi mai multe proteine, cu atat trebuie sa adaugi mai multa vitamina B6 dietei tale. Exista suficienta vitamina B6 in carnea de vita sa ridice sistemul imunitar, ceea ce permite o mai buna recuperare dupa antrenamente concomitent cu sustinerea sintezei proteinelor si metabolismului.

9) Carnea de vita contine vitamina B12

Vitamina B12 este esentiala pentru producerea celulelor rosii; aceste celule furnizeaza oxigen muschilor. Ajuta si la metabolizarea reziduurilor ce raman in urma BCAA-urilor.

10) Carnea de vita ofera varietate

Pieptul de pui devine fad cand este mancat zi de zi, luni la rand. Carnea de vita ofera mai multe sorturi (vrabioara, pulpa, muschiulet, etc.) toate avand texturi diferite si gusturi aparte.

Nu imi ramane decat sa va urez pofta buna, si antrenamente intense!

Acest articol a fost publicat în blog, carnea de vita. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>