Carnea de vită ajută la memorie

Articol scris joi, 24 ianuarie 2013, de catre Marian Barbieru

Carnea de vită este responsabilă pentru îmbunătăţirea memoriei, deoarece este bogată în fier. Nutriţioniştii spun că acest tip de carne ajută la creşterea vigilenţei şi a atenţiei. Alimentul este recomandat mai ales în perioadele dinaintea unui examen sau a predării unui proiect.

În plus, broccoli, bogat în magneziu, îmbunătăţeşte capacitatea de memorare. Datorită conţinutului de vitamina E, are un rol important în prevenirea declinului funcţiei cognitive, cu o singură condiţie: să fie mâncat uşor înăbuşit.

Nucile sunt indicate în tratarea problemelor de memorie, deoarece conţin fenilalanină, un aminoacid esenţial pentru om. Pe lângă rolul său legat de sinteza proteinelor, această substanţă este şi un valoros neurotransmiţător, difuzând semnalele nervoase între neuroni şi creier, cu rol în protejarea memoriei.

Afinele sunt o sursă excelentă de antioxidanţi şi compuşi care protejează celulele creierului de toxine. În plus, antioxidanţii flavonoizi din aceste fructe interacţionează cu celulele nervoase, crescând capacitatea de comunicare între ele şi stimulând regenerarea neuronilor. Acest lucru poate stimula atât memoria de scurtă durată, cât şi pe cea de lungă durată.

Acest articol a fost publicat în carnea de vita, Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Carnea de vită ajută la memorie

  1. stefan spune:

    foarte interesant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>