Vita cu smantana si ciuperci

Articol scris marți, 19 noiembrie 2013, de catre Marian Barbieru

Vita_cu_smantana_si_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

Vita cu smantana si ciuperci din: vin, supa de vita, ulei de masline, pulpa de vita, ciuperci, unt, usturoi, smantana, faina, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:

100 ml vin alb
200 ml supă de vită
50 ml ulei de măsline
500 g pulpă de vită dezosată
250 g ciuperci feliate
50 g unt
3 căței de usturoi
2 linguri smântână
4 linguri făină
sare
piper
cimbru

Mod de preparare:

Carnea de vită se taie felii subțiri și se bate cu ciocanul de snițele. Se sărează, se piperează și se asezonează cu cimbru uscat. Pe o farfurie se pun 3 linguri de făină și se tăvalesc șnițelele pe ambele părți. Se încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și se prăjesc șnițelele de vită. Se scot și se țin la cald.

Ciupercile se scurg de zeama din conservă și se clătesc cu apă rece. Într-o cratiță se topește untul, se adaugă usturoiul tăiat fin, apoi se pun ciupercile și se rumenesc puțin. Se adaugă carnea, vinul și supa caldă. Se lasă să scadă cam 30 minute.

La final se adaugă smântâna în care s-a dizolvat o lingură de făină și se mai lasă să dea un clocot pe foc.

Acest articol a fost publicat în blog, retete. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>