Articol scris vineri, 30 octombrie 2015, de catre Liliana Serediuc

Musaca de vinete si carne de vita

Musaca de vinete si carne de vitaTipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 1 oră
Gata în: 1 h, 30 m
Dificultate: Ușor
Printează pagina

Ingrediente:

1 vanata mare
1 dovlecel mare
1 2 ardei iuti
1 ardei capia
3 4 rosii
300 g carne tocata de vita
condimente (busuioc, cimbru, piper alb, sare)
ulei de porumb

Preparare:

ETAPA 1:Am inceput prin a unge cu putin ulei de porumb vasul de yena in care urma sa asamblez musacaua, apoi am taiat felii circulare si subtiri de vanata cu care am tapetat vasul.

Am asezat feliile de vanata atat pe fundul vasului, cat si pe peretii acestuia. Peste feliile de vanata am imprastiat un praf de mirodenii, puneti ce doriti, eu am ales busuioc si cimbru, piper alb si sare.

ETAPA 2:Peste feliile de vanata am asezat un strat de carne tocata de vita. Peste carnea tocata am asezat un strat de ardei capia taiat cubulete amestecat cu un ardei iute taiat cubulete si un nou praf de condimente.

A urmat un strat de dovlecei taiati felii circulare care au fost acoperiti cu un strat de carne tocata si iarasi un praf de condimente.

Aici am tocat cubulete feliile de vanata si de dovlecel care imi ramasesera si nu mai aveam unde sa le pun; le-am intins peste stratul al doilea de carne tocata.

Deasupra am asezat un strat de rosii taiate felii, stropite cu putin ulei si cu busuioc din plin.
Peste fiecare strat presaram condimente dupa gust.

Am dat la cuptor pentru aproximativ o ora si am scos tava atunci cand zeama pe care si-o lasasera legumele a scazut la jumatate.

Acest articol a fost publicat în blog, retete. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>