Carnea de vita – pro si contra

Articol scris miercuri, 21 mai 2014, de catre andrei

carne-shutterstock

Pro

  • Se afla pe locul trei in topul produselor care contin fier, dupacereale si seminte.
  • Are cea mai mare cantitate de substante nutritive dintre toate alimentele bogate in proteine. Acestea ajuta organismul sa aiba un sistem muscular puternic si sanatos.
  • Are un continut ridicat de zinc, element esential unui sistem imunitar puternic.
  • Este bogata in acid linoleic conjugat, un acid gras despre care se stie ca joaca un rol foarte important, deoarece previne aparitia cancerului si inhiba dezvoltarea tumorilor.
  • De asemenea, vitamina B12 care se gaseste din abundenta in carnea de vita este cunoscuta ca dusman declarat al cancerului de colon.

Contra

  • In ultima vreme, carnea rosie a fost tot mai des pusa la zid. Se crede ca ea reprezinta una dintre cauzele majore ala aparitiei bolilor cardiovasculare, dar si a unor anumite tipuri de cancer.
  • Exista si carne de vita grasa, mai ales cotletul, lucru care o face total nerecomandata pentru sanatate.
carne de vita grasa 277 calorii/ 100 grame
carne de vita slaba 104 calorii/ 100 grame
ceafa de vita 180 calorii/ 100 grame
muschi de vita 180 calorii/ 100 grame
pulpa de vita 249 calorii/ 100 grame
carne de vitel (slaba) 175 calorii/ 100 grame
inima de vita 165 calorii/ 100 grame
Acest articol a fost publicat în blog, carnea de vita, industria carnii. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>