Ficat de viţel la tavă

Articol scris vineri, 26 septembrie 2014, de catre andrei

Image: 02944, Credit line: profimedia.cz

 

  • Timp de preparare: 40 min
  • Timpul de gatire: 30 min
  • Gata in: 1 ore, 10 min

INGREDIENTE

  • 600 g ficat de viţel
  • 100 ml lapte
  • 100 ml vin roşu
  • sare grunjoasă
  • piper alb şi negru (boabe)
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ardei verde iute
  • 1 lingurita boia dulce
  • 300 g agrişe
  • frunze busuioc verde pentru ornare
  • 70 g unt

PREPARARE

1. Se spală ficatul, se curăţă de pieliţe şi se taie felii potrivite. Acestea se ţin 30 de minute sau chiar o oră în lapte, să se înmoaie şi să capete o aromă deosebită.

2. Se scoate ficatul din lapte, se trece printr-un jet de apă caldă şi se aranjază în tavă.

3. Se curăţă ceapa, ardeiul, se spală agrişele sau coacăzele şi se pun printre bucăţile de ficat. Se amestecă vinul cu 100 ml apă, cu untul topit şi se toarnă deasupra ficatului. Se condimentează cu piper, boia şi sare grunjoasă, se acoperă tava cu un capac şi se bagă în cuptorul încins.

4. Cu 10 minute înainte de a scoate tava din cuptor, se ia capacul şi se mai lasă la rumenit câteva minute. Se serveşte cald cu pâine coaptă pe vatră şi se ornează cu frunzuliţe de busuioc verde.

Sursa: Ficat de viţel la tavă | Retete culinare – Romanesti si din Bucataria internationala http://retete.unica.ro/recipes/ficat-de-vitel-la-tava/#ixzz3EQcrFv9t

Acest articol a fost publicat în blog, carnea de vita, retete. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>