ficat

Cod produs: 141600

Modalități livrare:  

R refrigerat
Ccongelat
Nnaveta
Ppalet


Ficatul de bovine este utilizat pentru preparate de baza. Ficatul reprezinta o reala sursa de factori nutritivi si terapeutici pretiosi. Valoarea nutritiva proteica este mult mai ridicata decat a carnii. Constituie o sursa deosebit de bogata de vitamine si substante minerale. Se recolteaza imediat dupa eviscerare, este supus examenului sanitar-veterinar, apoi se curata prin fasonare si apoi este trimis la refrigerare.

Comparativ cu carnea, ficatul de bovine este mai bogat in vitaminele B1, B2 si PP. Astfel, ficatul de bovine contine: 9,7% proteine, 3% lipide, 12% calciu, 320mg/g fosfor, 12mg/g fier, 6,6mg/g Vitamina A, 25mg/g Vitamina B1, 3mg/g Vitamina B2, 17mg/g Vitamina PP. Ficatul are in compozitie si Vitamina C, intr-o proportie echivalenta cu cea a patlagelelor rosii si un continut important de glicogen. Aceasta ii confera o valoare nutritiva si dietetica complexa si de mare importanta. Continutul ridicat in fier (de trei ori mai mare decat cel al carnii), permite utilizarea ficatului in tratamentul anemiilor.