Supă de vită cu tăiței de casă

Articol scris joi, 5 noiembrie 2015, de catre Anca Sulea

Supa de vaca cu taitei de casa detaliu

 

 

Ingrediente – Supă de vită cu tăiței de casă

  • 4-5 felii țelină
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 3-4 morcovi mici
  • 1 ceapă mare
  • sare
  • apă
  • 1 kg carne vită (cap de piept și rasol)

Ingrediente tăiței de casă

  • 100 g făină
  • 1 ou
  • sare

MOD DE PREPARARE

  • Spălam carnea bine, iar dacă rasolul are măduva, acoperim orificiul osului cu măduvă, cu sare.
  • Scufundăm carnea într-o oală cu apa clocotită pentru cca 1 minut, apoi o scoatem din oală, o trecem rapid printr-un jet de apă rece și o punem la fiert într-o oală curată în care am adaugat cca 4 l apă rece și 1 linguriță rasă cu sare.
  • Fierbem supa, pe foc mic, cca 45 minute, apoi adăugăm țelină, rădacina de pătrunjel și păstârnacul tăiate în felii, morcovii tăiați bastonașe, 1 ceapă întreagă crestată la capete.
  • Acoperim parțial oala cu un capac și fierbem supa pe foc foarte mic (supa nu trebuie să fiarbă în clocote mari), cca 2 ore. În tot acest timp, eliminăm spuma care se formează la suprafață.
  • Între timp, ne apucăm de tăiței. Punem făina pe un plan de lucru, iar în centrul ei adaugăm 1 ou bătut ușor cu furculiță și puțină sare. Amestecam inițial făina cu oul, ajutându-ne de o furculiță.
  • Învelim aluatul într-o folie alimentară și îl lasam 30 minute să se odihnească după care începem să il intindem într-o foaie subțire pe planul de lucru ușor înfăinat.
  • După ce am întins foaia, o lăsam întinsă să se usuce puțin (30 minute). O rulăm și tăiem tăiețeii cât de subțire dorim noi. Mie îmi plac puțin mai “durdulii”, așa că nu îi tai extrem de subțire.

Supa de vaca cu taitei de casa, paste de casa reteta

  • După ce carnea de vită este complet fiartă, aruncăm ceapa, adăugăm tăițeii și mai lăsăm supa pe foc mic încă 2 minute, apoi stingem focul și o servim cu puțin pătrunjel tocat.
  • P.S Putem adăuga în supă, cu jumatate de oră înainte de a stinge focul, 3-4 cartofi mici curățați, dar întregi. Sunt delicioși serviți cu puțină maioneză alături de celelalte legume. Poftă bună!
Acest articol a fost publicat în carnea de vita, retete și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>