Tocanita cu carne de vitel si legume

Articol scris vineri, 6 mai 2016, de catre Delia Onofrei

Ingrediente:

  • 600-700 g carne de vitel
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri de ulei
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras
  • 1 tija de telina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita delikat de legume
  • 1 lingurita de boia
  • 1 lingurita de faina
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura de verdeata (telina, patrunjel)

Se prepara astfel:

  • Carnea de vitel se spala.
  • Apoi se sterge bine cu un servet.
  • Dupa aceea carnea se taie in cubulete potrivite.
  • Ceapa, morcovul si ardeiul gras se curata si se taie cubulete.
  • Tija de telina se taie tot cubulete.
  • Intr-un vas se pun 2 linguri de ulei la incins.
  • Apoi se adauga legumele taiate cubulete.
  • Se lasa la foc mic timp de cateva minute.
  • Dupa acest timp se pun bucatile de carne.
  • Se adauga boiaua, sarea si piperul.
  • Se lasa la foc mic pana ce se caleste si carnea putin.
  • Se toarna apoi 500 ml de apa clocotita.
  • Se lasa sa fiarba incet.
  • Daca bucatile de carne sunt fierte, se toarna in vas laptele amestecat cu faina.
  • Se mai lasa sa clocoteasca putin.
  • Se condimenteaza dupa gust.
  • Se ia de pe foc.
  • Se pune si verdeata tocata marunt.
  • Se lasa vasul acoperit, timp de 2-3 minute.
  • Tocanita gata preparata se serveste fierbinte.
  • Se adauga si cateva cuburi de cartofi fierti la servire si cu mamaliga calda ori paine.

Bineinteles, de la aceasta tocanita nu trebuie sa lipseasca la servire si muraturile.

Acest articol a fost publicat în blog, retete. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>