Tocanita de vita cu ciuperci

Articol scris sâmbătă, 15 iunie 2013, de catre andrei

Iti trebuie:

  • 700 g pulpa de vita
  • 400 g ciuperci
  • 3 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 100 g masline fara samburi
  • 400 g rosii in bulion
  • 3 ardei grasi
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • supa de vita

Pregatesti asa:

  1. Speli bine pulpa de vita, o tai in bucati potrivite si o pui la fiert in apa rece cu un praf de sare, avand grija sa inlaturi spuma.
  2. Dupa o ora, inlaturi zeama rezultata si pui din nou carnea la fiert in apa calda.
  3. Separat, intr-o cratita adanca, calesti in uleiul incins ceapa si ardeiul taiat julien.
  4. Lasi pana se inmoaie, adaugi usturoiul taiat felii, ciupercile maruntite, maslinele, putina supa in care a fiert limba si mai lasi 15 minute pe foc.
  5. Adaugi bucatile de carne si le pui in cratita cu legume si masline.
  6. Adaugi rosiile in bulion (daca sunt intregi, le toci) si, daca mai este necesar, supa de la fierberea limbii.
  7. Mai lasi 5 minute, condimentezi cu boia, busuioc si sare dupa gust.
  8. Pofta buna!

sursa: www.bucatarul.ro

 

Acest articol a fost publicat în blog, retete. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>