Samcom AS Botosani – Specialistii in industria carnii
calitate la cel mai bun pret, fara compromis
Articole publicate de: andrei
← Older postsDezosarea automata a vrabioarei
ianuarie 6, 2016 Posted in blog, carnea de vita, industria carnii | Lasă un comentariuDepozitare automata produse congelate
decembrie 1, 2015 Posted in blog, industria carnii | Lasă un comentariuCâteva lucruri despre carne
octombrie 19, 2015Marmorarea La ce se referă termenul “marmorare”, când vorbim despre vită? De unde vine marmorarea? La ce e bună ea? E de căutat sau de ocolit? Întrebări scurte care caută răspunsuri la fel de scurte însă, dacă-i posibil, concludente. Da, … Continuarea
Posted in blog, carnea de vita, industria carnii, retete | Lasă un comentariuComerciantii, obligati sa vanda carne din productia romaneasca
octombrie 8, 2015Plenul Senatului a adoptat, o propunere legislativa prin care marii comercianti sunt obligati sa vanda carne, fructe si legume in proportie de minimum 51% din productia romaneasca.Propunerea pentru completarea Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, care il are ca initiator … Continuarea
Posted in blog, carnea de vita, industria carnii | Lasă un comentariuMuschi de vita Chateaubriand cu orez salbatic si salata de sparanghel
aprilie 20, 2015Ingrediente piper, sare, 200 ml vin alb, demisec, 50 ml otet balsamic, 100 ml whisky, 1 ardei iute, 100 gr mustar clasic, 100 gr stafide aurii, 200 ml ulei de masline, 150 gr unt, 100 gr migdale crude, rozmarin proaspat, … Continuarea
Posted in blog, carnea de vita, industria carnii, retete | Lasă un comentariuTocanita din inima de vitel
octombrie 24, 2014Ingrediente: – 750 g inimă de vacă – ½ lingură făină – 1 ceapă – 2-3 linguri untură – unt sau ulei – 1 lingură pastă de bulion – un vîrf de cuţit piper, sareMod de preparare: Pentru inceput … Continuarea
Posted in blog, carnea de vita, retete | Lasă un comentariuFicat de viţel la tavă
septembrie 26, 2014Timp de preparare: 40 min Timpul de gatire: 30 min Gata in: 1 ore, 10 min INGREDIENTE 600 g ficat de viţel 100 ml lapte 100 ml vin roşu sare grunjoasă piper alb şi negru (boabe) 1 ceapă roşie 1 ardei verde iute 1 lingurita boia dulce 300 g … Continuarea
Posted in blog, carnea de vita, retete | Lasă un comentariuTocana macelarului din coada de vita-Coda allaq Vaccinara
septembrie 10, 2014Tocana macelarului (vaccinaro – taietor de vaci). Traditia spune ca macelarul se alege cu al cincilea sfert (incluzand coada, burta, rinichii, inima,si alte bunatati demne de o Zahana.).secretul acestei tocanite este sa o fierbi cat mai mult sa se ingroase … Continuarea
Posted in blog, carnea de vita, retete | Lasă un comentariuFriptura de vita la cuptor suculenta si plina de gust!
august 12, 2014Iti e pofta de carne de vita dar nu stii cum s-o prepari ca sa nu fie fada si uscata? Vrei sa fie mai gustoasa si suculenta? Iata o retata de friptura de vita la cuptor usor de facut si savuroasa! Ingrediente … Continuarea
Posted in blog, carnea de vita, retete | Lasă un comentariuAntricot de vita la gratar
august 8, 2014Ingrediente pentru Antricot de vita la gratar 2 felii antricot de vita de 2 cm grosime (de cca 300 gr fiecare) 1 lingurita piper cu lamaie (sau piper negru si piper verde in proportii egale) 4 lingurite ulei 1 crenguta rozmarin 1 catel … Continuarea
Posted in blog, carnea de vita, retete | Lasă un comentariuGhidul complet al carnii de vita. Ce trebuie sa stii ca sa devii un specialist
iulie 25, 2014Daca esti un iubitor de carne, trebuie neaparat sa cunosti cele mai bune sortimente pe care le gasesti in meniurile restaurantelor de top. Invata sa faci diferenta intre ele si sa le apreciezi proprietile unice. Antricot Alte denumiri din restaurante: Rib-Eye, Beauty … Continuarea
Posted in blog, carnea de vita, retete | Lasă un comentariuFrăgezirea cărnii de vită
iulie 17, 2014(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria Turtoi Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi) Fie că este vorba despre o friptură suculentă, fie de un cotlet fraged care „cade de pe os”, frăgezimea este adesea echivalată cu calitatea cărnii. Dar textura … Continuarea
Posted in blog, carnea de vita, industria carnii | Lasă un comentariuVită românească la grătar
iunie 30, 2014 Posted in blog, carnea de vita, retete | Lasă un comentariuMuschiul de vaca – informatii nutritionale
iunie 10, 2014Afla informatii nutritionale ale muschiului de vaca. Informatii nutritionale pentru 100 de grame de muschi de vaca – 193 kcal. – Grasimi: 9.7 grame. – Proteine: 26.3 grame. Ce vitamine si minerale contine muschiul de vita? – Vitamine: niacina, piridoxina … Continuarea
Posted in blog, carnea de vita, industria carnii | Lasă un comentariuCarnea de vita – pro si contra
mai 21, 2014Pro Se afla pe locul trei in topul produselor care contin fier, dupacereale si seminte. Are cea mai mare cantitate de substante nutritive dintre toate alimentele bogate in proteine. Acestea ajuta organismul sa aiba un sistem muscular puternic si sanatos. Are un … Continuarea
Posted in blog, carnea de vita, industria carnii | Lasă un comentariu ← Older posts