Samcom AS Botosani – Specialistii in industria carnii
calitate la cel mai bun pret, fara compromis
Monthly Archives: martie 2012
Sortimentul şi calitatea principalelor produse din carne
martie 30, 2012Produsele din carne cuprind mezeluri, preparatele din carne afumată, specialităţile din carne, conservele şi semiconservele de carne. Preparatele din carne (mezeluri). Mezelurile sunt preparate obţinute din carne tocată şi condimentată maturată, introdusă în membrane naturale sau artificiale şi supusă unor … Continuarea
Posted in Uncategorized | Lasă un comentariuCea mai buna carne de vita din lume
martie 23, 2012Antricotul Irish Hereford Prime, prelucrat de AIPB in Nenagh, a fost desemnat cea mai buna carne de vita din lume, invingand concurenti din principalele opt tari producatoare, iar incepand cu aceasta luna, poate fi gustata si in Romania, la restaurantul … Continuarea
Posted in blog | Lasă un comentariuTRANSAREA , DEZOSAREA SI ALESUL CARNII
martie 20, 2012Transarea este operatia prin care carcasele, jumatatile sau sferturile de carcasa sunt împartite în portiuni anatomice mari. Dezosarea este operatia prin care carnea se desprinde de pe oase. Alesul carnii este operatia de separare a tesuturilor cu valoare alimentara redusa, … Continuarea
Posted in blog | Lasă un comentariuEvoluţia ajutorului direct în sectorul bovin la nivel european
martie 16, 2012Cu o producţie în scădere în ultimii 20 de ani, şeptelul bovin european reprezintă 7% din şeptelul mondial. După anul 2000, şeptelul vacilor de lapte s-a diminuat, ajungând la 24,1 milioane de animale în anul 2007. Piaţa a rămas în … Continuarea
Posted in blog | Lasă un comentariuOaia Turcana alba
martie 12, 2012OAIA TURCANA ALBA Tipul de oaie turcana reprezinta, ca si tigaea, o rasa bine determinata, pentru ca transmite descendentilor sai toate caracterele. Este considerata a fi cea mai veche rasa din Tara Romaneasca, fiind cunoscuta si sub denumirile de tusci, … Continuarea
Posted in blog | Lasă un comentariumartie 9, 2012
DESPRE TRANSPORTUL CARNII Abordate superficial, normele de transport afectează, uneori, calitatea cărnii şi a produselor din carne, iar producătorii din industria de profil nu ezită să pună rezultatul pe seama transportului sau depozitării, îndeosebi în perioadele caniculare. Prin acte normative, … Continuarea
Posted in blog | Lasă un comentariuCarnea de porc: beneficii si riscuri
martie 2, 2012Generalitati Carnea de porc a devenit in ultimul timp unul dintre alimentele cele mai iubite si consumate, in ciuda efectelor daunatoare. Unele persoane considera carnea de porc o alternativa sanatoasa la carnea de vita, insa specialistii avertizeaza ca aceasta … Continuarea
Posted in blog | Lasă un comentariuVacile culturiste exista!
martie 1, 2012Vacile din rasa Belgian Blue sufera de o anomalie genetica ce face ca musculatura acestor animale sa fie dubla. Am auzit cu totii expresia peiorativa “s-a facut cat o vaca!”, insa nu suntem siguri ca aceste vorbe au aparut dupa … Continuarea
Posted in blog | 1 comentariuSupa de vita cu fidea
martie 1, 2012Ce inspiratie pe capul meu! Alaltaieri seara am stat pana tarziu si am facut o supa de vita iar ieri a nins ca in povesti .Am stat toata ziua pe afara la bulgarit si nimic nu putea fi mai potrivit … Continuarea
Posted in Uncategorized | Lasă un comentariu