Samcom AS Botosani – Specialistii in industria carnii
calitate la cel mai bun pret, fara compromis
Monthly Archives: aprilie 2012
Sfaturi, lectii despre carnea de vita
aprilie 30, 2012In primul rand, sunt opti parti ale vitei care sunt folosite pentru carne. Si bineinteles, o data ce stapaniti arta de a prepara fiecare bucata, aceea pe care a-ti aleso va fi mai usor de pregatit. Iata o foarte scurta … Continuarea
Posted in blog | Lasă un comentariuaprilie 30, 2012
Carne de vitel in sos vanatoresc Please scroll down for English version Desi nu ma omor prea tare dupa carnea de vita in general, sunt cateva retete pe care le prepar destul de des si care au ramas preferate dupa … Continuarea
Posted in blog | Lasă un comentariuaprilie 30, 2012
Sfaturi practice Carnea de vita Carnea de vita Data: September 17, 2010, 17:18:51 Carnea de vită rămâne foarte proaspătă câteva zile dacă o înfăşuraţi în hârtie unsă cu undelemn. Carnea de vită din care se face supă trebuie pusă la … Continuarea
Posted in blog | Lasă un comentariuFriptura frageda din carne de vita – la cuptor
aprilie 30, 2012Cum facem o friptura buna din carne mai batrana? Am avut o carne de vita nu foarte frageda. Ce sa fac cu ea, ca asteptam musafiri? La cuptor merge, dar numai cu sos, ca altfel se usuca si se … Continuarea
Posted in blog | Comentarii opriteRasa de vaci Hereford
aprilie 25, 2012S-a format în Anglia, în zonele bogate în păşuni şi climat blând. La baza rasei Hereford a stat rasa Norfolk. D.p.d.v. ameliorativ, rasa s-a format prin consangvinizare şi selecţie riguroasă ptr. produşi de carne, concomitent cu hrănirea abundentă. De la … Continuarea
Posted in blog | Comentarii opritePRINCIPALELE RASE DE BOVINA
aprilie 20, 2012Fermele de vaci sunt profitabile pentru antreprenorii care investesc bani in deschiderea si administrarea lor. Conditia principala este detinerea rasei potrivite pentru productia pe care acestia isi doresc sa o obtina:carne sau lapte in principal. Rasa de vita influenteaza si … Continuarea
Posted in blog | Lasă un comentariuOUĂLE ÎNCHISTRITE , MÂNDRIA BUCOVINEI
aprilie 12, 2012OUALE ÎNCHISTRITE , MÂNDRIA BUCOVINEI Din marţea Săptămânii Mari, dar mai ales în zilele de joi, vineri şi sâmbătă, în toate gospodăriile bucovinene se vopsesc ouăle roşii de Paşti. În Bucovina, ouăle de Paşti sunt numite cu … Continuarea
Posted in blog, Uncategorized | Lasă un comentariuVITEL LA CUPTOR IMPANAT CU SUNCA AFUMATA SI USTUROI CU SOS DE PIPER ALB
aprilie 11, 2012Ingrediente: 500 g carne de vitel cu muschi si os, 2 fasii de sunca afumata, 3 catei de usturoi, ½ pahar vin alb, ½ lamaie, 150 ml smantana, ½ morcov, 10 cm praz, Coriandru, Piper negru, 1 lingura piper alb, … Continuarea
Posted in blog | Lasă un comentariuFriptura de miel cu portocale
aprilie 10, 2012O combinatie mai putin obisnuita, dar foarte eleganta. Mielul si portocala merg bine impreuna, si, daca nu ma crezi, te sfatuiesc sa incerci reteta. Iti va placea, cu siguranta! Ingrediente si cantitati: 2 kg pulpa de miel 3 portocale … Continuarea
Posted in blog, retete | Lasă un comentariuMușchi de vită la grătar
aprilie 6, 2012Mușchi de vită la grătar Secretul unui mușchi de vită la grătar constă în alegerea cărnii. Dacă vă doriți o carne fragedă, să se topească în gură, mai ales pentru cei care apreciază o vită în sânge, alegeți mușchi de … Continuarea
Posted in blog, Uncategorized | Lasă un comentariu