Ciorba de vitel
Articol scris miercuri, 27 aprilie 2011, de catre Liliana Serediuc
Ciorba de vitel
O reteta foarte gustoasa de ciorba din carne de vitel. Se serveste la masa cu verdeata tocata fin si cu saleuri de parmezan. Aceasta ciorba se poate acri, in loc de zeama de lamaie sau sare de lamaie, cu zeama de fructe (corcoduse verzi).
![]() |
1/2 kg carne de vitel
2-3 oase
2 morcovi
1 pastarnac
1 ceapa
1 radacina de patrunjel
l/2 telina
1 ceasca orez
2 oua
sare de lamaie
zeama de lamaie, verdeata
sare,
2 1/2 l apa.
Modul de preparare a retetei:
Se spala oasele, se sparg si se fierb 1 1/2-2 ore, dupa care se strecoara zeama si se pune din nou la fiert. Se spala carnea de vitel, se taie in bucati potrivit de mari si se introduce in zeama in care au fiert oasele. Dupa ce a dat in cateva clocote, se ridica spuma, apoi se adauga ceapa tocata marunt si zarzavatul curatat, spalat si taiat foarte subtire. Se lasa sa fiarba la foc domol 1/2-1 ora, in vasul acoperit cu un capac. Cand carnea este fiarta, se adauga si orezul, fiert separat si limpezit cu apa rece. Se drege ciorba cu ou si se adauga zeama sau sarea de lamaie dizolvata in putina apa. Se potriveste dupa gust, adaugand si restul de sare si acreala, daca mai este necesar.
articol preluat: http://www.retete-mancare.ro/retete-culinare-Ciorba_de_vitel-e0.html
Acest articol a fost publicat în blog, Uncategorized. Salvează legătura permanentă.