pofta bunaaaaaa

Articol scris marți, 8 noiembrie 2011, de catre Gabi

Fajitas cu vita

Pentru cine a mai vazut-o aici: nu e o noutate, am mai postat aceasta reteta doar ca acum am reusit sa o imbunatatesc si m-am hotarat sa o repostez. Daca vedeti comentarii foarte vechi o sa stiti de sunt aici Varianta aceasta e mult mai reusita si mult mai apropiata de cea originala.
Este o reteta mexicana care inseamna carne pregatita la gratar servita in tortilla si asezonata cu ceapa si ardei grillati. La inceput se folosea doar carne de vita, dar acum se poate pune si carne de pui, porc sau chiar fructe de mare.
Daca doriti sa preparati fajitas pe gratar in aer liber, carnea se grilleaza direct pe gratar, dupa ce ati condimentat-o, iar ceapa si ardeii ii puneti in pachetele din folie de aluminiu, sa fie bine sigilate si apoi le asezati pe gratar.
Ingrediente
700 gr carne vitel/vita (preferabil muschiulet)
3 cepe (am folosit ceapa rosie, dar nu e obligatoriu)
3 ardei (verde si rosu, pentru culoare)
2 linguri condiment mexican
1/2 lingurita piper
sare de mare
5 linguri ulei + putin ulei pentru gratar
6 tortilla (sau lipii mici sau roti)
Portii: 6 fajitas
Preparare
1. Se taie carnea de vita felii perpendiculare pe fibra, putin mai groase de un deget si se pregatesc cu sare de mare conform retetei de aici. Se urmeaza toate instructiunile de la gratarul mixt pentru a obtine un gratar de vita bun. Inainte de a o praji pe gratar, carnea se condimenteaza cu condiment mexican pe ambele parti.
2. Ceapa si ardeii se taie felii nu foarte subtiri. Se pun intr-un bol (sau punga) si se toarna peste ele 1 lingura condiment mexican, piperul si uleiul. Se amesteca bine. Se da la frigider cat timp carnea sta cu sare.
3. Ungeti gratarul incins cu un strop de ulei si prajiti carnea pe ambele parti cate 3 minute pe fiecare parte (va fi usor in sange la mijloc). Daca nu o doriti in sange mariti timpul de prajire cu 1 minut. Cand se racoreste putin carnea, taiati-o fasiute.
4. In aceeasi tigaie grill in care ati prajit carnea, turnati legumele si prajiti amestecand din cand in cand pana legumele sunt facute, dar nu foarte moi, cca 15 minute la foc mediu.
5. Pe fiecare tortilla (eu am folosit roti) asezati ceapa si ardei grillati, apoi fasiute de carne. Puteti servi simplu, cu smantana sau guacamole.

Click pe imagini pentru a mari

Acest articol a fost publicat în blog, Uncategorized și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>