Vaci care dau lapte cu continut scazut de grasimi

Articol scris marți, 1 noiembrie 2011, de catre Luiza Cozmaniuc

Cercetatorii din Noua Zeelanda cresc o cireada de vaci care produc lapte cu grasime mai putina, dupa ce au descoperit o mutatie genetica naturala la unul dintre animale. Vaca Marge a fost prima care a produs un astfel de lapte si gena respectiva a fost descoperita in 2001.    

O mare companie de preparare si ambalare a laptelui a cumparat-o pe Marge si a inceput cercetarile stiintifice, astfel incat vitelusele nascute ulterior au produs laptele cu putine grasimi.

Laptele acestor vaci este bogat in acizi grasi omega 3 astfel incat untul facut din el se intinde mai usor, la fel ca si margarina. Mai mult de atat laptele acestor vaci are cam 1 la suta grasime fata de 3,5 la suta cat are in general laptele de vaca.

Natura produce singura lucruri bune fara a fi nevoie de mutatii fortate si periculoase.

Se estimeaza o productie de masa a laptelui si untului cu continut scazut de grasimi de abia in anul 2011.

Acest articol a fost publicat în blog, Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Comentariile sunt închise.