Antricot dezosat la gratar cu sos Bearnaise

Articol scris vineri, 18 octombrie 2013, de catre Luiza Cozmaniuc

Antricot dezosat

Ingrediente

  • antricot dezosat feliat de mânzat 720 g
  • ou 8 buc
  • unt 60 g
  • tarhon proaspăt 10 g
  • ceapă echalote 20 g
  • oțet 10 ml
  • piper boabe  1 g
  • vin alb 50 ml
  • sare după gust

Mod de preparare

  1. Într-o cratiță se reduce ceapa tocată cu piper boabe, jumătate din cantitatea de tarhon, sare, oțet și vin alb.
  2. Gălbenușul de ou se pune întrun bol oval metalic la bain-marie amestecând continuu până când se realizează o cremă de consistența maionezei.
  3. Se scoate bolul din bain-marie și se continuă realizarea emulsiei prin adăugarea puțin câte puțin a untului topit.
  4. Se amestecă reducția de tarhon peste emulsia de ou și unt, în acest mod obținându-se sosul bearnaise.
  5. Antricotul dezosat se asezonează cu sare și piper, se gătește pe grătarul încins, pe toate fețele, după care se servește cu sosul bearnaise.   
  6. Articol preluat din http://www.metro.ro/public/Servicii+speciale/Retetele+maestrilor+METRO/Retete_carne_vita/Antricot_dezosat_la_gratar_cu_sos_Bearnaise
Acest articol a fost publicat în blog, retete. Salvează legătura permanentă.

Comentariile sunt închise.