Carne de vită în sos de alune și chili

Articol scris luni, 21 octombrie 2013, de catre eunicia

326514-420x280-fix-gewoktes-rindfleisch-in-roter-chili-erdnusssauce
EL- lingură mare
TL- lingură mică
Ingrediente:  400g                    carne de vită
                             5EL                      sos de soia
                            2EL                       sos de susan
                            1/2 TL                  praf de chili
                            2+1/2 EL             ulei
                            1/2 baston          praz
                            20                        păstaie (mazăre verde)
                           10                          ciuperci (dacă se poate Shiitake)
                           4 Bastoane          sparanghel verde
                           1                            ardei roșu
                           1                            dovlecel
                          1 dosa                    lapte de cocos
                          2+1/2 EL              cremă de alune
                          1+1/2 TL               pastă de chili
                        100g                        nuci caju ( cashewnüsse) sau alune acaju
                        4 foite                      kaffir lime
                        4 bastoane             coriandru verde, frumos taiat
                        ½ TL                      ingwer, prosapat dat prin razatoare
                        4 portii                   orez basmati

Mod de preparare:

  • Carnea de vita se taie în bucăți potrivite pt  mâncat, se pun intr-un castron cu sosul de soia, uleiul de susan si praful de chili pentru cel putin o ora la marinat.
  • Alunele(nucile)caju se pun intr-o tigaie fara ulei putin la prajit, pe urma se lasa sa se raceasca.
  • Legumele se curata si se spala. Prazul se taie in jumatate si apoi se taie oblic in bucati. Păstăile (mazărea verde) se taie și ele oblic in bucăți, ciupercile se taie in jumătate, sparangelul se taie oblic in rondele. Ardeiul se imparte in patru, se curăța de sâmburi și se taie apoi in fâșii. Dovlecelul se împarte în patru pe lungimea lui și apoi se taie in bucăți.
  • În cratiță ( Wok ar fi mai bine) se pune puțin ulei la încălzit, apoi se pune carnea de vită la fript până se face roza. Cratita se dă deoparte apoi. In altă oală se pune iar puțin ulei și se pun legumele puțin la rumenit.
  • Pasul următor: Carnea și legumele se amestecă, se adaugă laptele de cocos, crema de alune. Se condimenteaza cu foi de kaffir, coriandru, ingwer si pastă de chili. La sfârșit se adaugă nucile caju.
  • Orezul se face face după rețeta scrisă pe cutie.
Acest articol a fost publicat în blog, carnea de vita, retete. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>