Carne de vită în sos de alune și chili
Articol scris luni, 21 octombrie 2013, de catre eunicia
EL- lingură mare
TL- lingură mică
Ingrediente: 400g carne de vită
5EL sos de soia
2EL sos de susan
1/2 TL praf de chili
2+1/2 EL ulei
1/2 baston praz
20 păstaie (mazăre verde)
10 ciuperci (dacă se poate Shiitake)
4 Bastoane sparanghel verde
1 ardei roșu
1 dovlecel
1 dosa lapte de cocos
2+1/2 EL cremă de alune
1+1/2 TL pastă de chili
100g nuci caju ( cashewnüsse) sau alune acaju
4 foite kaffir lime
4 bastoane coriandru verde, frumos taiat
½ TL ingwer, prosapat dat prin razatoare
4 portii orez basmati
Mod de preparare:
-
Carnea de vita se taie în bucăți potrivite pt mâncat, se pun intr-un castron cu sosul de soia, uleiul de susan si praful de chili pentru cel putin o ora la marinat.
-
Alunele(nucile)caju se pun intr-o tigaie fara ulei putin la prajit, pe urma se lasa sa se raceasca.
-
Legumele se curata si se spala. Prazul se taie in jumatate si apoi se taie oblic in bucati. Păstăile (mazărea verde) se taie și ele oblic in bucăți, ciupercile se taie in jumătate, sparangelul se taie oblic in rondele. Ardeiul se imparte in patru, se curăța de sâmburi și se taie apoi in fâșii. Dovlecelul se împarte în patru pe lungimea lui și apoi se taie in bucăți.
-
În cratiță ( Wok ar fi mai bine) se pune puțin ulei la încălzit, apoi se pune carnea de vită la fript până se face roza. Cratita se dă deoparte apoi. In altă oală se pune iar puțin ulei și se pun legumele puțin la rumenit.
-
Pasul următor: Carnea și legumele se amestecă, se adaugă laptele de cocos, crema de alune. Se condimenteaza cu foi de kaffir, coriandru, ingwer si pastă de chili. La sfârșit se adaugă nucile caju.
-
Orezul se face face după rețeta scrisă pe cutie.