Friptura de vita argentiniana

Articol scris vineri, 7 martie 2014, de catre Ciprian Gologan

Cea mai renumita friptura de vita din lume este cea argentiniana. Exotica, aromata si apetisanta, friptura de vita argentiniana va va surprinde printr-un gust incredibil, un aspect desavarsit si, nu in ultimul rand, prin generozitatea portiei (portiile sunt uriase, exista chiar posibilitatea sa comanzi o portie de 500g).
Daca ati avut vreodata ocazia sa mancati o friptura de vita autentica argentiniana, atunci imi veti da dreptate. Daca nu, atunci nu ezitati sa o incercati, cu prima ocazie.
Ceea ce o face extrem de delicioasa este calitatea carnii, dar si procedeul de marinare. Argentinienii marineaza carnea cateva ore inainte sa o friga(in sos chimichurri) si o ung constant cu marinata (in timpul frigerii). “Asado” este un termen generic pentru carnea preparata la grill.
Varianta mea de gratar de vita argentinian presupune aromatizarea carnii cu condimente uscate si servirea cu chimichurri proaspat.

Condimentati fripturile de vita cu: patrunjel uscat, oregano (partea verde) si boia de ardei, coriandru macinat, dafin macinat, cimbru, piper (partea rosiatica). Lasati-le acoperite cu folie, cateva ore, in frigider.
Inainte de frigere, scoateti carnea din frigider si lasati-o sa ajunga la temperatura camerei. Nu frigeti carnea rece, deoarece se va intari.
Carnea se frige la foc mediu, fara sa o presati. Dupa ce se rumeneste usor, o intoarceti.
Dupa 3 minute, o intoarceti iar, pentru inca 1-2 minute. In total, nu trebuie sa depasiti 6-8 minute pentru o coacere medie. Presarati sarea cand e gata.
Fripturile se scot pe un platou si se servesc fierbinti, cu sos chimichurri, garnitura de legume grilate si cartofi prajiti sau copti.
Este incredibil de bun! Atat de frageda si aromata, incat sunt convinsa ca nu o puteti refuza! Compania ideala este un vin rosu, ideal ar fi sa fie de aceeasi origine.
Nu va temeti sa incercati bucataria argentiniana, chiar daca sunteti la dieta. Carnea de vita este foarte dietetica, se digera foarte rapid, tehnica de pregatire (grill-ul) este foarte sanatoasa, iar sosul este perfect echilibrat din punct de vedere nutritional. Vinul rosu (consumat cu masura) ajuta digestia si creste buna dispozitie, asa ca nu veti simti regrete, chiar daca veti “devora” o friptura intreaga :).
Pofta buna!

Acest articol a fost publicat în blog, carnea de vita, industria carnii, retete, Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>