Fălcuțe de vită cu legume

Articol scris miercuri, 2 septembrie 2015, de catre Anca Sulea

IMG_9328-2-2

Fălcuțele de vită se curăță de grăsimi și pielițe și se pun într-un vas. Peste carne se pune o marinată făcută din vin rosu și legume.

IMG_9329-2-2

Se acoperă cu folie de plastic și se ține în frigider peste noapte, pentru cel puțin 8 ore. După 8 ore, se scoate carnea din marinată și se strecoară lichidul într-o cratiță separată.

IMG_9346-2-2

Lichidul se aduce la fierbere și se înlătură toate impuritățile care s-au ridicat la suprafață. Carne se șterge cu șervetele ca să se usuce, se condimentează cu sare și piper și se dă prin făină.

Într-o cratiță de fontă mai mare se încinge ulei și se prăjesc bucățile de carne timp de 2 – 3 minute pe fiecare parte.

IMG_9353-2-2

Se transferă bucățile de vita într-o altă cratiță.
Vegetalele se prăjesc și ele pentru 2 -3 minute în aceiași cratiță în care s-a prăjit carnea, din care s-a înlăturat în prealabil uleiul.

IMG_9355-2-2

După cele 2 -3 minute, se pun peste carnea prăjită, împreună cu marinata strecurată, plus niște supă roșie de vițel. Dacă e nevoie se mai adaugă apă cât lichidul să acopere carnea.
Se aduce la fierbere pe aragaz după care se dă la cuptor pentru 3.5 – 4 ore, până ce carnea devine foarte fragedă. După ce se scoate din cuptor, carnea se lasă să mai stea în lichid pentru încă 30 de minute ca să se mai reabsoarbă niște lichid.  Se scot bucățile de carne din lichid, se lasă să se răcească după care se învelesc în folie și se pun în frigider până s-au întărit.

IMG_9363-2-2

Lichidul în care a fiert carnea se pune într-un vas mai înalt și se lasă pentru 20 de minute până ce toată grăsimea se ridica la suprafața.
Se înlătura grăsimea și se strecoară de câteva ori printr-o sita fină până ce s-au înlăturat toate impuritățile.
Se oprește o jumătate de cană de lichid cu care o să se încălzească mai târziu bucățile de carne, iar restul se amestecă cu hrean și se fierbe până are consistența de sos.

Poftă bună!

Acest articol a fost publicat în retete și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>