Articol scris joi, 26 noiembrie 2015, de catre Liliana Serediuc
Tocanita de vita stroganoff (beef stroganoff)
Este o mancare simpla in care se foloseste carne de vita taiata fasii subtiri. Daca nu aveti carne de vita bine marinata va recomand sa folositi carne tocata de vita pentru aceasta reteta.

Numarul de porții: 2 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 25 minute
Gata în: 45 minute
Dificultate: Foarte ușor
Ingrediente:
- 6 linguri de unt
– 300 g carne de vita taiata fasii sau carne tocata
– 1/3 cana ceapa verde taiata rondele
– 200 g de ciuperci taiate in cubulete
– Sare/piper
– 1/8 lingurita nucsoara
– 1/2 lingurita tarhon
– 1 cana de smantana la temperatura camerei
– 300 g carne de vita taiata fasii sau carne tocata
– 1/3 cana ceapa verde taiata rondele
– 200 g de ciuperci taiate in cubulete
– Sare/piper
– 1/8 lingurita nucsoara
– 1/2 lingurita tarhon
– 1 cana de smantana la temperatura camerei
Preparare:
Etapa 1: Se caleste carnea in 3 linguri de unt la foc mediu, pana e facuta, adaugand putina sare si piper. Apoi se scoate carnea si se pune deoparte intr-un bol.
Etapa 2: In uleiul ramas in tigaie, se caleste ceapa. Cand ceapa e transparenta se aseaza peste carne in bol.
Etapa 3: Se curata tigaia.
Etapa 4: Se adauga celelalte 3 linguri de unt si se calesc ciupercile la foc tare cam 4 minute, adaugand si restul mirodeniilor.
Etapa 5: Apoi, reduceti focul la minim si adaugati smantana peste ciuperci. Nu lasati sa fiarba smantana, ci adaugati carnea si ceapa, mai adaugati sare daca e nevoie si serviti cu paste sau orez.
Acest articol a fost publicat în blog, carnea de vita, retete. Salvează legătura permanentă.