Ciorbă cu rasol de vită
Articol scris vineri, 18 martie 2016, de catre Delia Onofrei
INGREDIENTE
- 1 kg rasol de vita
- 1 l bors de putina
- 2 cartofi mari
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa alba mare
- 1 ceapa rosie mare
- 2 fire de ceapa verde
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 dovlecel
- o bucata de telina
- 2-3 rosii
- o cana cu suc de rosii
- condimente dupa gust: sare, cimbru
- verdeturi: loboda, leustean, patrunjel
- optional: ardei iute si smantana pentru servit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu rasol de vita:
Carnea, spalata bine in prealabil, o taiem in cuburi potrivite ca marime si o punem la fiert in apa rece, impreuna cu osul, adunand spuma formata. In timp ce fierbe carnea, tocam legumele dupa bunul plac si le calim in putin ulei.
Le adaugam in ciorba, iar cand carnea a fiert suficient, punem si cartofii taiati cuburi si lasam pe foc cam 20 de minute. Potrivim de gust cu sare si putin cimbru, adaugam sucul de rosii si borsul si lasam sa mai fiarba cat sa dea intr-un clocot-doua. Dupa ce am luat ciorba de pe foc se presara verdeturile tocate marunt.
Se serveste cu smantana si ardei iute.
Sa aveti pofta!