Ingrediente:
- 600-700 g carne de vitel
- 1 ceapa mare
- 2 linguri de ulei
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras
- 1 tija de telina
- sare
- piper
- 1 lingurita delikat de legume
- 1 lingurita de boia
- 1 lingurita de faina
- 50 ml lapte
- 1 lingura de verdeata (telina, patrunjel)
Se prepara astfel:
- Carnea de vitel se spala.
- Apoi se sterge bine cu un servet.
- Dupa aceea carnea se taie in cubulete potrivite.
- Ceapa, morcovul si ardeiul gras se curata si se taie cubulete.
- Tija de telina se taie tot cubulete.
- Intr-un vas se pun 2 linguri de ulei la incins.
- Apoi se adauga legumele taiate cubulete.
- Se lasa la foc mic timp de cateva minute.
- Dupa acest timp se pun bucatile de carne.
- Se adauga boiaua, sarea si piperul.
- Se lasa la foc mic pana ce se caleste si carnea putin.
- Se toarna apoi 500 ml de apa clocotita.
- Se lasa sa fiarba incet.
- Daca bucatile de carne sunt fierte, se toarna in vas laptele amestecat cu faina.
- Se mai lasa sa clocoteasca putin.
- Se condimenteaza dupa gust.
- Se ia de pe foc.
- Se pune si verdeata tocata marunt.
- Se lasa vasul acoperit, timp de 2-3 minute.
- Tocanita gata preparata se serveste fierbinte.
- Se adauga si cateva cuburi de cartofi fierti la servire si cu mamaliga calda ori paine.
Bineinteles, de la aceasta tocanita nu trebuie sa lipseasca la servire si muraturile.