Modalitati de ambalare si livrare

Produsele transate pot fi comercializate sub urmatoarele forme:

R

Refrigerată (0-70C)

Regulamentul 853/2004 Capitolul VII – Depozitarea si Transportul

Pct. 1a – Cu excepţia cazului în care există dispoziţii contrare, este necesar ca inspecţia veterinară post-mortem să fie imediat urmată de o refrigerare în abator pentru a se asigura, în toate părţile cărnii, o temperatură care să nu fie mai mare de 30C pentru organele comestibile şi 70C pentru celelalte tipuri de carne, după o curbă care să asigure o scădere continuă a temperaturii.

C

Congelată (-180C)

Regulamentul 853/2004 Capitolul III: Igiena in timpul productiei si dupa productie

Pct. 2/ii: Următoarele cerinţe se aplică producţiei de carne tocată şi de preparate din carne: congelate la o temperatură internă care să nu fie mai mare de − 18oC. Aceste condiţii de temperatură trebuie să fie menţinute în timpul depozitării şi transportului.

N

Navetă tip Euro 2

Naveta tip Euro 2 este conceputa din plastic avand o capacitate de 20-25 kg si o greutate a acesteia de 2 kg. La ambalarea materiei prime se introduce o folie protectoare, tip sac, pe interiorul navetei, agreata de industria alimentara, care are rol de aspect comercial cat si scop de a proteja carnea de diverse impuritati care ar putea apare imprevizibil.

A

Ambalate individual pe piese Produsul ambalat in folie agreata de industria alimenatara se pastreaza la temperatura inscrisa pe eticheta, pana la preparare. Este indicat a se prepara intreaga cantitate dupa desfacerea ambalajului.

V

Vidate Ambalarea in vid se realizeaza prin plasarea produsului intr-o punga impermeabila gazelor, din care se elimina aerul, cu ajutorul unui utilaj special. Aceasta metoda de ambalare asigura conservarea carnii pe o perioada mai mare de timp, crescandu-i astfel perioada de valabilitate dar datorita lipsei oxigenului culoarea produsului ambalat este modificata devenind mai inchisa. La desfacerea ambalajului, in contact cu aerul carnea revine la culoarea initiala. Produsul devidat si pastrat la maxim 4 grade C expira in 48 de ore de la data devidarii, cu conditia ca cele 48 de ore sa se incadreze in durata valabilitatii minimale inscrisa pe eticheta produsului ambalat.

P

Palet Paletarea produsului se face atat pe paleti de lemn cat si de plastic. Ambalarea acestuia se face prin infasurare cu foliei strech, agreata pentru industria alimentara.

L

Agățate Mijloacele auto sunt dotate cu linie speciala pentru carlige, unde sunt agățate carcasele intregi, jumatatile de carcasa si sferturile de carcasa.

 

Marfa se ambaleaza si se livreaza in functie de cerintele clientilor.

 

WhatsApp Image 2019-11-22 at 13.45.38(1) WhatsApp Image 2019-11-22 at 13.45.38