Cum se congeleaza carnea

Articol scris vineri, 5 iulie 2013, de catre Ciprian Gologan

Cu cât este carnea mai fragedă, cu atât se va păstra mai mult timp proaspătă în congelator. Invaţă cum să o pregăteşti.

Ponturi:
· Păstreză congelatorul la temperatura de -18°C.
· Decongelează carnea în frigider.
Paşi:
1. Congelează carnea în ambalajul original dacă ai de gând să o foloseşti în decurs de o săptămână
2. Reîmpachetează carnea dacă vrei să o congelezi pentru o perioadă mai lungă
3. Spală-te pe mâini înainte şi după ce manevrezi
4. Îndepărtează surplusul de grăsime
5. Clăteşte carnea înainte de a o pune la congelator
6. Împachetează bine în folie de aluminiu sau într-un strat gros de folie de plastic. Strânge ambalajul astfel încât sa elimini aerul.
7. Trece data congelării pe toate pachetele.

Ţine cont de faptul că nu poţi ţine carnea în congelator la nesfârşit…
· Carnea de miel, cotletul şi muşchiul de vită se congelează cel mult un an
· Carnea de vită tocată se congelează cel mult patru luni
· Carnea de porc se congelează cel mult opt luni
· Puiul întreg se congelează cel mult un an
· Puiul tranşat şi raţa întreagă se congelează cel mult şase luni
· Resturile tipurilor de carne se congelează cel mult trei-patru luni

Atenţie:
Carnea decongelată nu se recongeleză. Verifică ambalajele de pe pachetele de carne din magazine, în special de pe cele de peşte, pentru a vedea dacă au fost congelate înainte

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>